meadowlark or not


white winter hymnal


-

Godmorgon världen.
Ännu en morgon med vit himmel och 13 minusgrader, rätt mysigt. Jag måste erkänna att det finns en liten känsla av lättnad när man vaknar och ser att himlen inte är blå, då intalar man sig själv att det är okej att vara inomhus. Usch, puckat.
Jag är otroligt seg detta lov, förmodligen för att jag tagit en paus från allt som stavas träning och istället pumpat i mig själv med godis, mat och julmust. Nä huvva, när skolan början blir det skärpning och tillbaka till gamla vanor.
Jag behöver verkligen träna, det märks, eftersom jag är så slow.
Nu ska jag äta lite godis och fetta till mig ännu mer

fint

såg nyss på oskrönikan och fick gråten i halsen. När os sändes i början av året satt jag klistrad framför tv:n när det sändes framför allt skidåkning, det var så sjukt häftigt. Det är nåt med lagsamarbetet, lyckan och prestationerna dessa skidåkare åstadkommer.. Jag blir helt varm i själen när jag ser på skidåkning i såna stora tävlingssammanhang, jag kan inte förklara riktigt, det är bara så jävla bra.

Ah hummingbird, sing to me


26

är i stugan med familjen och ser på simpsons. Vi firade jul här och nu tar vi det bara lungt och myser. Någon åker skidor, en annan kör skoter och en tredje åker in till åre för att ta en fika med lovisa på bahnhofs. Rätt skönt alltså. Imorgon ska jag dock åka skidor, äntligen!
Vi brukar inte vara vana att ha internet här uppe, så nu när andreas har med sig sitt upp är vi alla i extas. Mamma sitter i köket vid en laptop, tobbe sitter i soffan med ipaden och jag sitter i gungstolen med en annan laptop.
-Som det ska vara i fjällvärlden.

1,2,3, 17


bagel

hemma!
-
har ätit en bagel, och smakat på en stenhård lussebulle efter att ha kommit hem från fest i spikis. Kollar på precious, bra film. Har haft kul ikväll! Känns som en bra start på jullovet
-
wiiiiiiiiiiiiiiieee

rutka

igår kväll när jag begett mig till lovisa blev jag bjuden på lussebullar (cravings) och kaffe, samt på hemgjorda små julgodisar. Bl.a. på liten choklad/puff/jordnötssmör-skapelse. Prisa gudarna vad god den var.
Vi satt i soffan och mös och såg på på spåret och därefter på skavlan. Finfina program det där.
Efter det gick vi in på svt play för att se på en dokumentär om en dagbok som kommit fram nu på senare år från 1943 och förintelsen. Riktigt bra var den och bra nog intressant.
Det var alltså en polsk flicka vid namn Rutka Laskir som var 14 år vid den här tiden som skrev dagboken, och hon var riktigt begåvad inom skrivandet tyckte både jag, lovisa och tydligen alla analytiker också.
I dokumentären får man höra utdrag ur dagboken, och sättet rutka skrev på var så fint och djupt och hennes skildring av förintelsen och vardagen i ghettot var så bra och verklig.
Jag är ju väldigt intresserad av förintelsen, så att se den här dokumentären var toppen toppen.
Åh jag vill verkligen läsa rutkas dagbok! Måste kolla om den säljs i Sverige.
----> http://svtplay.se/v/2259421/dokumentarfilm/dagbok_fran_forintelsen_-_otextad

as made famous by the beatles

hallå där.
-
Jag går bara och väntar på att det ska bli vecka 50 och jullov. Inte för att skolan är späckad med arbete, utan snarare tvärtom. Skolan har varit så där misstänksam lugn nu i juletid vilket såklart är skönt, men då blir istället effekten att en enda liten uppgift att göra i skolan blir brutalt ansträngande. Det är nästan så att man behöver stressen och att ha mycket att göra, jag antar att man blir mer effektiv då.
-
Denna vecka har med andra ord känts oerhört seg och jag har fått kämpa för att ta mig framåt. Nu är det dock helg och det känns så jäkla gött! Det betyder att endast EN riktig skoldag återstår, sen är det bara julavslutning på tisdag och sen har 20 dagars ledighet tagit sin början.
-
Denna helg har jag bestämt att jag inte ska ut nåt, utan att jag bara ska vara hemma, se på film med en kompis, träna och plugga. Ett bra beslut Emma, även vita helger behövs, det vet du.
-
Jag är lite insnöad på gamla goda beatles och simon & garfunkel just nu, och denna låt är ju bara för skön.

godnatt

satt kvar med evelina och milly efter mötet i två timmar extra, rekord. Idag utgick två lektioner, imorgon har jag en timmes skolplikt. söft.
godnatt

venus

venus till vänster och månen till höger på tidiga morgonkvisten. Känns lite bättre att vakna upp till det istället för en gråmulen himmel.

was a long and dark december

hittade en utstyrsel jag hade på mig från oktober 2009. Fan, jag har gått och blivit tråkig ju.